Den svenska försvarsförmågan har höjts under de senaste åren, men hur länge kan Sveriges stå emot en invasion från Ryssland egentligen? Och hur står sig vår förmåga idag mot den vi hade under kalla kriget?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Hur länge kan Sverige stå emot ryssen?

Med oss för att prata om Sveriges försvarsförmåga är Sveriges Radios försvarsreporter Mats Eriksson och Oscar Jonsson, forskare på Försvarshögskolan. Boris Johnson har fått utstå hård kritik för sin tondöva trädgårdsfest medan resten av Storbritannien var nedstängt. Hur hårt festar de egentligen på 10 Downing Street, den brittiska premiärministerns bostad och regeringskansli? Vi pratar med Mats Persson som arbetade nära den före detta premiärministern David Cameron.

Hur påverkar dialekter vår syn på politiker?

Sveriges försvarsministerPeter Hultqvist talar med tydligt dalmål. Gör det honom mer förtroendeingivande? Vi pratar med Gertrud Larsson, dramatiker och regissör för satiren Utkantssverige om hur dialekter påverkar vår syn på politiker.

Programledare: Daniel AllingBisittare: Louise EpsteinProducent: Julius Bäckman

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.