Värde och religionsfrågorna diskuterades flitigt under valet 2018. Nu undrar Människor och tro - hur det blir med dessa frågor nu när regeringsbildningen är klar och det finns ett 73-punkts avtal?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Frågorna som ställdes till sin spets var t ex konfessionella friskolors vara eller icke vara, var går gränsen för religionsfriheten, bidrag till trossamfunden, böneutrop, radikalisering, slöja i skolan, abort mm?

Veckans Människor och tro gästas av den nya kultur- och demokratiministern Amanda Lind (mp) som även har ansvar för trossamfundsfrågorna.

Medverkar gör också Lars Adaktusson (KD) och Roger Haddad (L) som debatterar ett stopp för nyetablering av konfessionella friskolor som är en del av januariavtalet mellan S, MP, L och C.

I studion finns också en panel bestående av Anna Herdy chefredaktör Flamman, Felicia Ferreira chefredaktör Dagen och Erik Helmerson ledarskribent på DN.

Från Tyskland ger Sveriges radios korrespondent Daniela Marquardt en bild av det hetsiga politiska tonen om återvändande IS-krigare.

Programledare: Åsa Furuhagen

Producent: Antonio de la Cruz

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.