Mellanbarnet Gabriel blir bortglömd när familjen reser till Tyskland på semester. Någon hotar att bränna ner skolan. Men varför måste Gabriel göra en massa konstiga uppdrag för att förhindra det? Tur att han har sin speciella granntant i lägenheten ovanför. Hon blir tryggheten i den bisarra veckan.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

För fjärde gången träffas barnjuryn från Eklandaskolan i Mölndal i studion, den här gången för att diskutera och bedöma boken ”Totalt bortglömd” av Christina Lindström. En skruvad vardagshistoria med mycket värme och humor.

 

Årets jury består av sjätteklassarna Tove Smith, Elias Vera Briseño, Lovisa Carlén, Alina Johnsson och Ville Ek från Eklandaskolan i Mölndal.

Juryn pratar om alla nominerade böcker i varsitt avsnitt under vecka 44 och utser sen den bästa av dem alla. Vinnaren avslöjas i den stora finalen söndag 5 november kl. 12:03-13:00 i P4.

Alla nominerade böcker riktar sig mot 9 till 12-åringar.

Barnradions bokpris är ett samarbete mellan Sveriges Radio och UR och programmet produceras av Cubas Produktion.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.