I veckans avsnitt avhandlar Sebastian Wiklund, samhällspolitisk chef, och Matilda Antti, politiskt sakkunnig, allt det senaste från djurpolitiken i Sverige och EU. Vi uppdaterar er om att regeringen har valt att gå vidare med utredningen om kamerabevakning på slakterier, diskuterar överlämningen av kravlistan på förbättringar som regeringen måste göra för djuren under 2024, och berättar om vår nya namninsamling för turbokycklingarna.

Vi pratar även om den positiva nyheten att Sverige aldrig haft så få hönor i bur som nu och om hur den europeiska ombudsmannen valt att gå vidare med ett offentligt klagomål riktat mot EU-kommissionen som Djurens Rätt står bakom.

Vill du förbjuda aveln av turbokycklingar? Skriv under namninsamlingen.Vill du stötta Djurens Rätts arbete för djuren? Bli månadsgivare.Kontakt: [email protected] spelades in i NBV:s poddstudio.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Djurens Rätt. Innehållet i podden är skapat av Djurens Rätt och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.