Europa är i fokus nu och vi undrar vilken din lyckligaste plats är där. Är det en grekisk ö dit du reser varje år, en bulgarisk by där du hamnade mitt i en fest, en sjö i Närke, en strand i Kroatien?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Från och med i onsdags fick vi börja rösta i EU-valet, ett viktigt val på många vis. Men idag vill vi inte prata om politik utan om upplevelser av fina platser i Europa där du känt dig lycklig. 

Är det en grekisk ö dit du återvänder gång efter annan sedan 70-talet, en liten bergsby i Bulgarien där du hamnade mitt i en byfest du sent ska glömma.

Är det en strand i Kroatien där du för första gången låg under ett solparasoll och drack en drink, en skogssjö i Närke där allt saktar ner, en stad i Portugal där du fått ett stamcafé eller den där märkliga platsen i danska Skagen där två hav möter varandra?

Helt enkelt, vilken är din lyckligaste plats i Europa?

Programledare: Li Skarin

Producent: Helene Almqvist

Ring oss, mejla på karlavagnen@sverigesradio.se eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar som vanligt kl 21:00 och men programmet börjar inte förrän kl 23:05 pga en förlängd sportsändning.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.