Råtta, orm, häst, undulat eller katt. Karlavagnen med Teddy Paunkoski ägnas helt åt våra husdjur ikväll. Vad har du för husdjur och varför?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I dag har ungefär en tredjedel av alla hushåll i Sverige minst ett husdjur. Redan för tio tusentals år sedan började vi på allvar domesticera vilda djur till tama.

Vad är som gör att vi människor så gärna har husdjur? Är det sällskapet, värmen, ansvaret eller kanske ett sätt att hålla barnen nöjda?

Vad betyder ditt husdjur för dig? Hur länge har du haft det och hur valde du namn till det? Har du alltid haft djur sedan barnsben eller är du nyfrälst matte eller husse? Kanske saknar du ett husdjur som du har haft - berätta!

Om våra älskade husdjur i Karlavagnen med Teddy Paunkoski

Ring oss, mejla på karlavagnen@sverigesradio.se eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet börjar kl 21:40.

📞 020-22 10 30

Direktsänder från Göteborg

Teddy sänder programmet direkt från Göteborg men du kan också lyssna på Karlavagnen i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

Ansvarig utgivare: Marcus Léonarde

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.