Esther Kazen är pastor i Equmeniakyrkan, och är även känd som Feministpastorn. I sina andakter den här veckan krokar hon arm med bibliska kvinnor och lyfter fram deras berättelser.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Andakten sändes första gången i april 2023.

Under pandemin började jag göra något jag länge velat prova, men aldrig tagit tid till. Jag var en av många som verkade göra samma sak - jag började baka surdegsbröd. Mitt i oron och den hemska situationen som vi alla befann oss i, hittade jag precis som många andra, en långsammare rytm där andra saker än tidigare började fylla min vardag. Mitt i det osäkra och svåra fylldes mitt hem av en varm doft och jag fick sätta tänderna i krispiga och saftiga skivor med ångande bröd.Kanske är det inte så konstigt att Jesus jämför himmelriket med surdegsbröd.

Ur andakten

Text:Lukasevangeliet 13Musik:Diaspora - Eido Al FakirThe promise - Steven Mercurio & Secret Garden & Irish National Symphony OrchestraProducentMarianne Greip[email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.