När svenske Janne Braunisch ger sig ut på sin stora vandring i Colombias djungel har han bara sandaler på fötterna. Förutom snårig mark, farliga djur och regn i mängder så finns här beväpnade grupper.

Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.

”I will probably arrive there tomorrow or the day after tomorrow but it might take some time. Miss you!” Så står det i mejlet Shiwen Gao får från sin man. Shiwen vet att Janne inte kommer att kunna höra av sig på ett tag när han väl går in i den stora djungeln i västra Colombia. Men när det gått en månad sedan han sist hörde av sig blir hon orolig. Hur långt från civilisationen befinner han sig? Och varför hör han inte av sig som han ska?

Året är 2013 när den svenska 26-åringen Jan Philip Braunisch påbörjar sin stora äventyrsresa i Colombias djungel. Han har en lätt packning och som alltid sina sandaler på fötterna. Det sista han gör är att skriva ett inlägg på sin blogg.

Colombia är mitt uppe i ytterligare en fredsprocess mellan regeringen och den beryktade FARC-gerillan. I en fredsprocess är det vanligt att våldet till en början ökar och området kring Darién-gapet, där Janne nu ska vandra, är extra utsatt. Men det kommer dröja länge innan Shiwen förstår exakt vad som hänt hennes man...

Medverkande:

Shiwen Gao, Jannes fru.

Steve Hide, boende i Bogota som hjälper Shiwen i jakten på sin man.

Erik Aas, vän till Janne.

Jonas Karlsson, vän till Janne.

Milosz Kusz, Fd. FN-medarbetare i Bogota.

Marie Andersson de Frutos, Fd. svensk ambassadör i Bogota.

Inläsningarna av Jannes blogg gjordes av Love Lyssarides.

En dokumentär av: Teres Hallman.

Producent: Hanna Frelin.

Programmet producerades år 2024.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.