Naturpanelen samlas i Lunds botaniska trädgård för att svara på lyssnarnas naturfrågor. Dagens gästexpert är spindelexperten Lars Jonsson. Programledare är Mats Ottosson.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Naturen väcker ständigt nya undringar och förundringar.

Därför sammankallar Naturmorgon fyra gånger om året en expertpanel för att svara på lyssnarnas naturfrågor. På lördags sammanträder Naturpanelen igen i det tropiska växthuset i Lunds botaniska trädgård.

Den här gången har vi bjudit in en gästexpert, Lars Jonsson från Högskolan i Kristianstad, som svarar på frågor om spindlar. Vid sin sida har han två ordinarie medlemmar i Naturpanelen - botanisten Sofie Olofsson och ekologiprofessorn Susanne Åkesson.

Trion svarar i direktsändning på lyssnarnas frågor om trummande spindlar, hur talgoxen så snabbt kan hitta till talgbollen som hängts upp utanför köksfönstret på höghuset, vem som gjort tassavtrycken i sanden, varför blåelden såg så konstig ut och vad spindeln i badkaret egentligen åt - när den inte matades med flugor och getingar av badkarets ägare, vill säga. 

Och mycket mer. Kanske det som just du hör av dig om! Ställ din fråga på [email protected] eller kontakta oss på sociala medier. Under programmet på lördag morgon går det också bra att ringa telefonnumret 046-222 77 37.

Programledare är Mats Ottosson.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.