Vi återupplever valda delar ur den åtta timmar långa Fågelsångsnatten. Vi tar också reda på hur en virtuell bioblitz fungerar. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vi ägnar större delen av programmet åt att återuppleva höjdpunkter ur den åtta timmar långa Fågelsångsnatten som sändes i P1 söndag 3 maj.

Natten som började med storlom i Småland, gick över gäss och sävsparv i Ersnäs i Norrbotten, via sånglärkor och rödbenor vid Hornborgasjön, gök, korsnäbbar och försiktiga orrar på Kägelbergsmyren, ivriga skärfläckor och kentska tärnor på Landgrens holme i Skanör, tillbaka till morgonens svartvita flugsnappare, koltrastar, lövsångare och bofinkar i Småland.

Vi ringer också upp ekologiprofessor Susanne Åkesson som var vår expertkommentator under natten för att reda ut vem som tassade ut på bryggan vid fyratiden på morgonen vid vår sändningsplats i Osaby i Småland och gjort avtryck i våra inspelningsmikrofoner.

Och hur gör man en bioblitz i coronatider? Jo, man gör den virtuell. Vi ringer upp Per Bengtsson som befinner sig på Auroraängen på Blidö där artjaktsdagen startar med gökotta för en liten skara inventerare. Letandet efter spännande arter på Auroraängen kan sedan följas på nätet under hela dagen.

Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.