Ekologen Susanne Åkesson, entomologen Mikael Sörensson och mykologen Anders Dahlberg svarar på lyssnarfrågor från Botaniska trädgården i Lund. Programledare: Jenny Berntson Djurvall.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vi tar inte julledigt utan tar vårt ansvar och samlar Naturpanelen i Botaniska trädgården i Lund för att ge svar på lyssnarnas naturfrågor.

Denna gång blir det extra mycket frågor om svamp, eftersom vi bjudit in svampexperten Anders Dahlberg till panelen. Han är professor i mykologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala och är allra mest nyfiken på svamparnas osynliga liv som mycel och hur deras liv egentligen ter sig.

Vid sin sida har han två ordinarie medlemmar i Naturpanelen - entomolog Mikael Sörensson och ekologiprofessor Susanne Åkesson.

Panelen svarar på frågor om gula märkliga klubbor i vattnet, lila fingrar på ängen, vad det var för insekt som lät inuti Patrics fiskrök och hur det kommer sig att elefanter inte verkar få kallsup när de dricker vatten med snabeln.

Och mycket mer. Kanske det som just du hör av dig om! Ställ din fråga på [email protected] eller kontakta oss på sociala medier. Under programmet på lördag morgon går det också bra att ringa telefonnumret 046-222 77 37.

Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.