Det har gått rykten om gården i 30 år. En del säger att det är den bästa hästgård de har varit på, andra att den är en sekt, att det pågått övergrepp. En serie i fem delar om makt, lögner och svek.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I början av 90-talet döms Mårten till fängelse för sexuella övergrepp på flera ridelever. Men han hävdar hela tiden att han är oskyldig, att de som anklagade honom för övergreppen bara ville komma åt gården. Men folk pratar fortfarande om ryktena. En del tror att han är oskyldig, andra att han kanske fortsatt begå övergrepp.

I den första delen får du följa med till starten, på 80-talet när Mårten startar upp en ridskola och flera unga tjejer kommer till gården för att bo, rida och arbeta. Han köper in hästar som han utbildar till ridskolehästar. Han behöver hjälp och annonserar i ridsportstidningar efter stalltjejer som kan jobba åt honom. Men snart börjar märkliga saker hända på gården.

Mårten har avböjt att vara med i dokumentären och förnekar alla anklagelser. Hästgården är en verklig berättelse men flera namn är utbytta.

Av: Robert Barkman och Daniel Velasco

Producenter: Magnus Arvidson och Ylva Lindgren Slutmix: Fredrik NilssonPresentatör: Sara LundinHästgården är en samproduktion mellan P1 Dokumentär och Ekot.Dokumentärserien är från 2018.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.