För en knapp månad sedan var Ann Linde på officiellt besök i Israel, det första svenska utrikesministerbesöket på över 10 år. Ann Lindes företrädare, Margot Wallström, var inte välkommen efter Sveriges erkännande av Palestina. Wallström beskylldes till och med för antisemitism efter uttalanden hon gjort.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Men nu har relationen Sverige-Israel reparerats.  Israels utrikesminister Yair Lapid rördes till tårar under Ann Lindes besök. Den förbättrade relationen handlar dels om att Israel har en ny regering där Benjamin Netanyahu inte ingår. Men också om Sveriges arbete för att bekämpa antisemitism.

I Radiokorrespondenterna möter vi Ann Linde, de israeliska akademikerna Amos Goldberg och Eva Illouz,  som är kritiska till hur man definierar antisemtism, och den palestinske arbetaren Ayman Mosleh från Gaza, som är en av de ca 10 000 arbetare som för första gången på två decennier släpps in i Israel för att jobba.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.