Shoutout till Per Gullberg, #perbakar på Facebook Det är han som testat sig igenom detta och postat om det. Det är ingen hemlighet att en surdeg som gått strax över peak kan matas på med lite mjöl för att komma igång igen. Per har testat det mer systematiskt. Tess kommer prova det med.
Vad är fördelarna? Timing - du matar och har en fördubblad surdegsstarter efter ca två timmar! Surdegen får bättre jäskraft eftersom mikroorganismerna är mer aktiva. Glutenet i surdegen är mer intakt vilket gör degen starkare och mindre sur
Vad är nackdelarna? Startern dubblas i storlek. Håll koll påbehållaren! Smaken kan bli lite annorlunda.
Tess testar nu tvåstegsmatning och vi återkommer om resultatet!
Lilla Surdegspodden: en podcast för alla som älskar bröd, värdesätter hantverk och vill lära sig mer om surdegens fascinerande värld.
Beställ ditt bröd idag!
Upptäck smaken av traditionellt surdegsbröd. Besök vår hemsida och beställ ditt bröd idag: Länk till Lilla Surdegsbageriets hemsida: https://lillasurdegsbageriet.se
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Mattias och Tess. Innehållet i podden är skapat av Mattias och Tess och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.