God jul och välkomna till årets julavsnitt där Rebecka gör poddpremiär!
Förra julen pratade vi om renar och deras häftiga anpassningar till ett arktiskt klimat. I år pratar vi om ett djur som har en mer direkt huvudroll på julen, nämligen grisen på vårt julbord.
TV4 rapporterade i veckan att 2 av 3 svenskar tror att minst 1 av 10 grisar får gå ut. Det var också viktigt för 2 av 3 att grisen har fått gå ut. Hur ser då livet ut för en produktionsgris i Sverige? Fixerar man suggor? Hur vanligt är det att grisar får gå ute? Vad har en gris för behov och hur uppfylls de (eller ej) i svensk produktion?
Som vanligt tar vi ingen ställning till om ni ska äta kött eller inte. Vårt mål är att på ett sakligt och vetenskapligt men samtidigt underhållande och lättsmält sätt beskriva hur produktionskedjan ser ut.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör
John & Sarah. Innehållet i podden är skapat av John & Sarah och inte av,
eller tillsammans med, Poddtoppen.