I detta avsnitt reflekterar och kommenterar vi stiftelsen Allbrights nya rapport ”Rekryteringsbolagen-Näringslivets Grindvakter” som släppte den 5 februari 2024. Allbright skriver så här på hemsidan om sin rapport: ”Få har idag insyn i hur chefsrekrytering går till i Sverige. Rekryterare inom Executive Search håller hårt i sina hemligheter, och är ovilliga att avslöja statistik och nätverk. Stiftelsen Allbright har nu granskat de mest inflytelserika rekryteringsfirmorna. Rapporten visar att med nuvarande rekryteringstakt kommer Sverige inte nå jämställda ledningsgrupper. Och din ålder, bakgrund och var du

bor i landet kan mycket väl påverka om du landar drömjobbet eller ej. – Senaste tiden har Sverige förlorat flera kvinnor på vd-posterna och vi är nu nere på strax under 10 procent i storbolagen. Det är inget konstigt i sig att kvinnor väljer att lämna sina vd-uppdrag efter en lång tid vid rodret, utan problemet är att rekryteringsbolagen misslyckas fatalt med att tillsätta nya vd-kvinnor, säger Amanda Lundeteg, vd Allbright.”

Under avsnittet lyfter vi både resultat och insikter från rapporten samt lösningar framåt. Varmt välkommen att lyssna!

Vi är alltid nyfikna och öppna för nya perspektiv och inspel till poddens avsnitt. Har du reflektioner och tankar, maila och berätta. Vi tar också tacksamt emot tips och idéer till poddens innehåll framåt.

Kontaktuppgifter:

anna-lena.strid@drive.se

anna.k.blom@outlook.com

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Anna Blom och Anna-Lena Strid. Innehållet i podden är skapat av Anna Blom och Anna-Lena Strid och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.