Dagermanpodden

Dagermanpodden

Dela
2023 är det 100 år sedan författaren Stig Dagerman föddes. Det uppmärksammar vi genom en särskild podd om Stig Dagerman – Dagermanpodden! I 13 avsnitt får du lyssna på samtal mellan dotter...
Visa mer
2023 är det 100 år sedan författaren Stig Dagerman föddes. Det uppmärksammar vi genom en särskild podd om Stig Dagerman – Dagermanpodden! I 13 avsnitt får du lyssna på samtal mellan dottern Lo Dagerman och kulturskribenten Bengt Söderhäll, som personligt och med djup kunskap berättar om Dagermans författarskap. Vi får höra om skrivprocesser, hans liv och spännande anekdoter. 
Lo är dotter till Stig Dagerman och skådespelerskan Anita Björk och är sedan 40 år bosatt i USA där hon arbetat bland annat som skolkurator. Hon har drivit många projekt för att göra Stig Dagermans författarskap känt världen över.  
Bengt var en av initiativtagarna till Stig Dagermansällskapet och har tonsatt Dagermans texter, gett ut diktsamlingar och frilansat som kulturskribent. Han är engagerad i Dagermans författarskap lokalt i Älvkarleby, nationellt och även internationellt. 
 
Podden är en samproduktion mellan Bibliotek Uppsala, Region Uppsalas projekt "Växelspel", Lo Dagerman och Bengt Söderhäll. 
Producent: Per Göran Back, Bibliotek Uppsala Musik: Bengt Söderhäll, Urban Forsgren, Daniel Östersjö och Per Göran Back Projektledning: Fia Söderberg, Region Uppsala 
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bibliotek Uppsala. Innehållet i podden är skapat av Bibliotek Uppsala och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.