I en poddserie kommer ni att få träffa våra tre politiker som representerar Marks kommun i Sveriges riksdag. Jessica Rodén (S), Jan Ericson (M) och Mikael Larsson (C).
Vart fjärde år är det val till riksdagen och då ska medborgarna utse 349 riksdagsledamöter. De ska representera människorna i Sverige, och ledamöterna ska se till att folkets vilja genomsyrar besluten som riksdagen fattar.
Av riksdagens 349 nuvarande ledamöter, så är alltså tre av dem från Mark, en ovanligt hög siffra för en kommun av vår storlek.
Men hur är det egentligen att vara politiker i riksdagen som är Sveriges högsta beslutande församling och komma från en mindre landsortskommun?
Först ut är Jessica Rodén (S) som tidigare arbetade som kommunstyrelsens ordförande i Marks kommun. Efter valet 2022 stod det klart att Jessica valts till riksdagsledamot för Socialdemokraterna och hon lämnade då sitt uppdrag.
– Vi i Marks kommun har ju tre riksdagsledamöter från tre olika partier, vilket är fantastiskt. Alla tre vill ju det allra bästa för invånarna i Marks kommun, för Sjuhärad och för Sverige - men vi vill göra det på olika sätt, säger Jessica.   

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Marks kommun. Innehållet i podden är skapat av Marks kommun och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.