I den här podden ställer vi frågor till vår kommundirektör Lillemor Berglund Andreasson kring hur en bra chef är. Och varför behöver Marks kommun rekrytera chefer när kommunen samtidigt genomgår stora förändringar och måste spara pengar?
– En bra chef behöver kunna hitta balans mellan att vara närvarande och ge stöd samtidigt som denne håller en viss distans för att kunna fatta beslut och leda organisationen framåt. För mycket närvaro kan leda till att medarbetarna känner sig övervakade och inte får utrymme att ta eget ansvar, medan för mycket distans kan göra det svårt att säga ifrån och ta beslut, menar Lillemor Berglund Andreasson. 
– Mitt mål är att vi ska ha relations-orienterade chefer som är intresserade av att lyssna och bygga bra relationer i gruppen och samtidigt är bra lagledare. Det är viktigt för att främja samarbete och skapa en positiv arbetsmiljö där medarbetarna känner sig delaktiga och motiverade, fortsätter hon.
Du kan lyssna på hela podden här och förutom Lillemor Berglund Andreasson så hör du också kommunikationschef Helen Rosenberg och Mikael Jägare, kommunikatör. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Marks kommun. Innehållet i podden är skapat av Marks kommun och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.