Den här podden behandlar ett väldigt viktigt ämne: Självmord, eller som det numera ofta kallas, suicid. 
Marks kommun har de senaste åren arbetat aktivt med flera insatser för att minska antalet självmord. 
Minst 15000 människor försöker varje år ta sitt eget liv i Sverige. 
Självmord är idag också den vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15 och 24 år. Varje år försöker fler än 5 000 unga människor avsluta sina egna liv.
I det här poddavsittet av ”Vi är Mark” träffar vi Viktoria Karlsson som i princip under hela sin barndom blev utsatt för grova sexuella övergrepp och på grund av sina trauman såg hon till slut inte någon utväg ur mörkret och begick ett suicidförsök. 
Idag är hon tacksam för att hon överlevde, mår bättre och jobbar för Suicide Zero som är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden i Sverige. Här hör du hennes gripande historia.
Vi gästas också av Magnus Svensson som är samordnare för psykisk hälsa i Marks kommun som berättar om kommunens aktiviteter och handlingsplan gällande att förebygga suicid. 
Det finns hjälp att få för dig som mår psykiskt dåligt eller har anhöriga som inte mår bra. Bland annat har Suicid Zero samlat mycket information, tips och råd här: https://suicidezero.se/hjalp-och-rad/

Förutom Viktoria och Magnus, så hör du Mikael Jägare och Helen Rosenberg från kommunikationsenheten i Marks kommun i podden. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Marks kommun. Innehållet i podden är skapat av Marks kommun och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.