Hotad i arbetslivet

Hotad i arbetslivet

Dela

Otillåten påverkan har långtgående konsekvenser både på individ -och samhällsnivå och ger i slutändan demokratihotande konsekvenser. I en rapport från Sveriges Kommuner ochRegioner (SKR) framgår att d...

Visa mer

Otillåten påverkan har långtgående konsekvenser både på individ -och samhällsnivå och ger i slutändan demokratihotande konsekvenser. I en rapport från Sveriges Kommuner ochRegioner (SKR) framgår att det verkar öka i kommuner, men det är svårt att säga något om nivåer eftersom det sannolikt finns ett mörkertal kring otillåten påverkan.

Den här poddserien - ”Hotad i arbetslivet – så får du råd och stöd” handlar om hur tjänstepersoner och förtroendevalda utsätts för trakasserier, hot och våld i sitt arbete. Den handlar om samlingsbegreppet otillåten påverkan som syftar till att påverka en tjänsteperson eller förtroendevald att agera på ett annat sätt än denna tänkt genom exempelvis trakasserier, hot, våld eller korruption.

En av de bästa åtgärderna för att motverka och hantera otillåten påverkan är att samtala om det, och det är vad den här poddserien handlar om. I varje avsnitt får du lyssna på sakkunniga personer inom området och som arbetar i verksamheter där risken för att utsättas för trakasserier, hot och våld är stor. Du kommer lära dig om vad otillåten påverkan är, vad det finns för olika påverkare, hur du kan arbeta för att motverka det och hur din hjärna kommer reagera på olika typer av hot. Poddserien vänder sig till både dig som individ och till organisationen.

Programledare: Catharina Lindstedt & Mia Törnblom

Hotad i arbetslivet produceras av Poddagency

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Göteborgs Stad. Innehållet i podden är skapat av Göteborgs Stad och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.