Patric på Dolor pratar utmattning, depression och smärta

Patric på Dolor pratar utmattning, depression och smärta

Dela

En podd om stressrelaterad ohälsa, eller "utmattning, depression och långvariga smärta" och vad som kan påverka det. Från början är jag manuell terapeut och personlig tränare, men har över tid mer ...

Visa mer

En podd om stressrelaterad ohälsa, eller "utmattning, depression och långvariga smärta" och vad som kan påverka det. Från början är jag manuell terapeut och personlig tränare, men har över tid mer och mer landat i att ägna mig åt mer psykosociala problem. Här har jag ambitionen att dela med mig lite och hoppas kunna ge dig lite insikt i - och hjälpa dig med - de ämnena.

De tre går ofta hand i hand, vilket är varför man kan behöva se till allihop. Finns en är det större risk att man får de andra, såväl som ångest och massa annat elände. Därför behöver lösningen ofta vara eklektisk.

Livet är brett och det är de här frågeställningarna också. En massage trollar inte bort all smärta. Piller löser oftast inte problemet vid depression och utmattningssyndrom är inget vi bara vilar bort på en sjukskrivning på varken fyra eller åtta veckor.

LIVET behöver tas om hand för de här frågorna och i stor utsträckning behövs det aktiva ändringar för att komma någonstans.

Frågeställningarna och ämnena här kan bli varierande - och det kan även åsikterna. Man behöver inte hålla med om allt. Ibland tycker och tänker man olika och ibland finns det inte ens ETT rätt och riktigt svar. Jag utgår generellt från vad som har fungerat bäst hittills för mig och klienter jag hjälpt. Det utgår från "vetenskap och beprövad erfarenhet", som mycket annat terapi-arbete. Det är inte orimligt att åsikter och tillvägagångssätt skiljer sig åt. Ambitionen här är att jag ska dela med mig av perspektiv - kan du i din tur lära mig någonting som jag sen i min tur kan hjälpa någon med - så är det väl inget annat än förträffligt. =)

Podden är tänkt att samla information nog för att det ska kunna vara behjälpligt över tid, men vill man ha hjälp handgripligen så är det något jag gärna ägnar mig åt om dagarna. I stor utsträckning försöker jag hjälpa till med stressrelaterade bekymmer, depressivt och långvarig smärta, men det händer absolut att jag hjälper till med mer kortsiktig smärta, manuella terapier eller personlig träning också.

Mer information kan man klicka sig till på hittas på https://mbdolor.com/

Kontakt kan man ta genom https://mbdolor.com/sv/kontakt/

Boken hittas på https://mbdolor.com/sv/bok-om-utmattningssyndrom/

Man läser mer om manuell terapi och personlig träning på https://mbdolor.com/sv/behandla-smarta-uppsala/

Mer tjänster finns under https://mbdolor.com/shopping/

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Patric Jansson. Innehållet i podden är skapat av Patric Jansson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.