“Varför ska vi åka till rymden?”, ”vem får åka?”, ”vad händer om jag blir sjuk?” och ”hur hanterar man brott?” är några av frågorna som diskuteras i boken “Off-Earth" som nyligen publicerades av MIT press.  

Bakom boken som tar upp etiska frågeställningar i rymdmiljö står astrofysikern Erika Nesvold. Det var i samband med ett Nasaprojekt om planetärt försvar 2016 i Silicon Valley som hon fick grundtanken som senare skulle leda till boken. Som svar på sina frågor fick hon hela tiden höra att “vi oroar oss för det senare”.  

Erika Nesvold gästar Intergalaktiskt med Viktor Krylmark och Bill Burrau och det diskuteras bland annat hur man ska se till att arbetare vid framtidens gruvbrytning i rymden ska kunna stå upp för sina rättigheter. Vågar man strejka om luften man andas tillhandahålls av arbetsgivaren? 

I det senaste avsnittet får du kanske inga svar, men däremot spännande frågor att ta med dig när du grubblar på framtida rymdäventyr.  

 

Vill du komma i kontakt med oss? Har du önskemål om något spännen rymdfenomen som vi borde prata om? Tveka inte att höra av dig:  

[email protected] 

[email protected]  

 

Tack för att du lyssnar! Och glöm inte att prenumerera på podden! 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ny Teknik. Innehållet i podden är skapat av Ny Teknik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.