Hur går man vidare i relationer där en stor del av vem du är och blivit inte går att prata om? Hur kan försoning ske utan ett ömsesidigt lyssnande? Hanna Larsdotter lämnade tron och kyrkan och några år senare skrev hon en debattartikel om det. Efter det startade hon podcasten @exvangeliet , som var den första i sitt slag i Sverige att handla om dekonstruktion och att lämna kyrkan. Hon blev en viktig röst för många, bröt en tystnad som varit påtaglig i årtionden. Hanna är modig, konstnär och religionsvetare och i det här samtalet samtalar vi om hur det kom sig att hon startade podd och började prata om dekonstruktion och vad det kan innebära. Ett samtal om att längta efter försoning och att det är ok att vara bitter.

Vill du se mer av Hanna hittar du henne på Instagram under namnet: @daughter_of_lars 

Vill du lyssna på vårt första samtal kan du göra det här : https://poddtoppen.se/podcast/1481397812/exvangeliet/s2e05-pionjarpastorn

En produktion av Josefin Lennartsson, facilitator, existentiell vägledare och teolog, bjuder in till samtal om det som får hjärtat att sjunga och livet att växa.

Följ gärna podden egna kanaler IG: @helamig_podcast FB: /Hela mig - en existentiell podcast

Vill du lära dig mer om vad existentiell hälsa handlar om eller boka existentiell vägledning med mig kan du klicka här:

https://www.kontemplativpraktik.se

Vill du stötta arbetet med den här podcasten kan du betygsätta den i din podd-app, gilla och dela avsnitt som jag lägger upp och/eller skicka en gåva via swisch till det här numret: 1236237275

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Josefin Lennartsson. Innehållet i podden är skapat av Josefin Lennartsson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.