Rättssalen

Rättssalen

I rättssalen möts advokaten, åklagaren och domaren. De möts för att diskutera frågor som bl.a. rör rättskipning, aktuella rättsfall och rättspolitiska utspel. Rättssalen är mer aktuell idag än någonsin. Nu när allmänhetens uppmärksamhet riktas mot gängmord och korruption. I en tid då allt fler upplever att den råa brottsligheten ökar. 

 

Medverkande i podden är:

Advokat Anna Melander. En brottmålsadvokat, som trots lång erfarenhet att försvara personer misstänkta för grov brottslighet, inte har blivit cynisk och tappat tron för medmänniskorna. 

Advokat Magnus Söderlind. Så nära det går att bli kändisadvokat utan att förlora integriteten, även en slagskämpe som är beredd att rent fysiskt gå till kamp för rättsstatens principer.

Kammaråklagare Jonas Fjellström. Den omutbare mannen av folket. En intellektuell jätte från inlandet. Robust och eftertänksam.

Rådman Christian Stamblewski. Från Botkyrka, via Jakobsberg & Vasastan, till Norrbotten. Tingsrättsdomare som inte har suttit på ett elfenbenstorn hela livet.

Musik: Tinky (Hanna Taavola & Gabriel Häggbrink)

Omslagskonst: Magnus Söderlind

Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 6

Senaste avsnittet:

En podcast av: Melander, Söderlind, Fjellström & Stamblewski

Webb:

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Melander, Söderlind, Fjellström & Stamblewski. Innehållet i podden är skapat av Melander, Söderlind, Fjellström & Stamblewski och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Sparad till Mina favoriter!

Du hittar dina favoriter i menyn.