I veckans poddavsnitt gästades vi av Patrik Eidfelt, förbundsdirektör på Kompetensföretagen, en del av Almega. Tillsammans diskuterade vi nya LAS - och specifikt den delen som innefattar att inhyrd bemanningspersonal ska erbjudas en tillsvidareanställning hos kundföretaget efter 24 månader - under en period om 36 månader. Detta medför en administrativ och tung uppgift för kundföretag då mängder av personuppgifter behöver hanteras. 

Vidare diskuterade vi konsekvenserna av denna reglering. Patrik menar att förslaget riskerar att sänka produktivitet i svenska företag. Detta är någonting som Kompetensföretagen även påtalat i sitt remissyttrande. 

Tack Patrik Eidfelt för din medverkan - och tack till våra kollegor Nanette Brink, Karolina Lilja samt arbetsrättsadvokaten Göran Smedberg från Astra advokater för ett bra avsnitt.

Vår hemsida: www.swedenhrgroup.se

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sweden HR group. Innehållet i podden är skapat av Sweden HR group och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.