Avsnitt 115 av Hälsoveckan och det blir ännu en gång en diskussion kring ultraprocessad mat. Först blir det då ett längre intro om livet för Jacob, Caroline och Erik och sedan även en kortare diskussion om matkedjan Kiwi i Norge som på eget initiativ valt att plocka bort sockerrika produkter från alla kassor i deras butiker. Trots att det så klart är ett hedervärt initiativ så hade i alla fall Jacob önskat att det gjort det till någon form av studie så man kan se om, och i så fall vad, som verkligen fungerar.

Efter det diskuteras en artikel i SvD som främst handlar om en översiktsartikel publicerad i tidskriften BMJ. Trots att artikel i BMJ egentligen inte lyfter så mycket nytt så har hela diskussion fått ytterligare en skjuts i media med efterföljande förvirring kring vad studier på ultraprocessad mat verkligen har visat.

På Hälsoveckan by Tyngres instagram kan du hitta bilder relaterat till detta och tidigare avsnitt.

Hålltider

  • (00:00:00) Långt introsnack om livet för Jacob, Caroline och Erik
  • (00:09:37) KIWI butikerna i Norge plockar bort sockerrika matvaror från kassorna
  • (00:17:59) Mer kring ultraprocessad mat i Svenska Dagbladet

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tyngre. Innehållet i podden är skapat av Tyngre och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.