Liederpodden

Liederpodden

Liederpodden - en av Sveriges smalaste poddar som villa sprida intresset för liederkonstens alla uttryck. Pålästa och med glimten i ögat tar vi oss igenom schubertiadens repertoar och analyserar både dikt och ton. Vi lyssnar till musik och poesi med olika perspektiv i liederkonstens sammanhang. Lyssnaren får möta sångerskan, musikvetaren och författaren Ingela Tägil, pianisten och den schubertianska influencern Karin M Nilsson med gäster.

Karin och Ingela är kärnan i nystartade Göteborgs Liederkollektiv som redan representerats i Musikalisk Salong Avantgarde, Pop-Up Schubert, Sveriges modernaste schubertiad occh ett otal liederkonserter i hela Sverige. Göteborgs Liederkollektiv som är ett nätverk för liederkonstens främjande har också uruppfört beställningsverk av Maria Löfberg, Tove Kättström och Olle Sundström.

Hjälp med mix och redigering har vi fått av Göteborgs Liederkollektivs scen-ljud och bildansvarige Markus Göranson på Vajberiet.

Vi har licens för musiken från Stim och Ifpi.

Liederpodden drivs idéellt men vi tar tacksamt emot ditt stöd för att täcka utgifter för licenser med mera.

Support till showen http://supporter.acast.com/liederpodden.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Antal avsnitt: 4

Senaste avsnittet:

En podcast av: Karin M Nilsson

Webb:

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karin M Nilsson. Innehållet i podden är skapat av Karin M Nilsson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Sparad till Mina favoriter!

Du hittar dina favoriter i menyn.