Det är dags att avgöra frågan. Synt eller hårdrock? Följ med i den spännande upplösningen på mänsklighetens eviga fråga. Vi löser den med hjälp av The KLFs What Time Is Love?, som på en och samma gång är världens bästa synlåt OCH världens bästa hårdrockslåt. Avgörande ligger alltså i Bill Drummonds och Jimmy Cautys något oförutsägbara händer.

The Jams, också kända som The Justified Ancients of MuMu, ytterligare kända som The KLF var lika mycket ett konstprojekt som världens bäst säljande poporkester under några få intensiva år. Deras musik hade sina rötter i en obskyr amerikansk filosofi och bandade humor, medvetna mindfucks och de bästa refrängerna någonsin och blandade house, synt, rap och hårdrock på ett sätt som ingen annan gjort.

Med The KLF får vi svaren vi söker. Och för första, och kanske enda, gången i musikhistorien spelar Södertälje en avgörande roll.

En podd om musik behöver musik och musik behöver låtskrivare. Låtskrivare behöver pengar. Var med och betala STIM-avgifter så att de får vad de ska få. Och det som blir över går till Röda korsets arbete i Ukraina.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Nils Karlsson. Innehållet i podden är skapat av Nils Karlsson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.