Psykologisk forskning

Psykologisk forskning

Psykologisk forskning är en podcast av och med forskare och lärare som jobbar på Avdelningen för psykologi vid Karolinska Institutet. Här diskuterar vi forskning inom olika ämnesområden som hör till psykologi. Vi vill att personer som är intresserade av psykologi ska få inspiration och ny kunskap genom att lyssna på våra samtal.

Några ämnen som vi tar upp i första säsongen är hur psykologisk behandling fungerar vid kroppsliga besvär, vi pratar om rädsla, om sömnen, och om pandemin ur ett psykologiskt perspektiv. Bianka Karshikoff blir poddens moderator för säsongen. Flera avsnitt är inspelade på distans av smittskyddsskäl.

Podcasten är inte vinstdrivande och åsikterna som uttrycks är forskarnas egna, vi representerar alltså inte Karolinska Institutet. Chef för avdelningen är Pia Enebrink och ansvarig utgivare är Mats Olsson i egenskap av institutionschef.

Antal avsnitt: 7

Senaste avsnittet:

En podcast av: Avdelningen för psykologi, Karolinska Institutet

Webb:

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Avdelningen för psykologi, Karolinska Institutet. Innehållet i podden är skapat av Avdelningen för psykologi, Karolinska Institutet och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.