I dagens avsnitt har vi med oss Disa Mineur som är utbildad Holistic Reproductive Health Practitioner och en av grundarna till Nordic Union for Fertility Awareness. I avsnittet djupdyker vi i en dimension kopplat till kvinnohälsa som vi inte pratat om tidigare, nämligen konceptet jordning som handlar om hudkontakt med naturens element. 

Vi kommer in på: 

– Vad innebär jordning och vad har det med kroppens elektroner att göra?

– Vad finns det för koppling mellan jordning, hormoner och fertilitet? 

– Vad innebär kopplingen mellan kortisol och progesteron och hur kan jordning spela in här? 

– Enkla tips på hur man kan jorda sig i vardagen 

– Tips för att stärka sin fertilitet (och därmed sin hälsa)

Samlad forskning på jordning: https://earthinginstitute.net/research/. Produkterna Disa nämnde i podden hittar ni på nedan länk. Använd rabattkoden “LILIAN10” för 10% rabatt. https://www.earthingrevolution.co.uk/LILIAN. 

Dagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem. www.talkaboutsyd.com. 

Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.

Avsnittet är även i samarbete med @inikasuperfoods . Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sara Norrbom, Susanna Moen . Innehållet i podden är skapat av Sara Norrbom, Susanna Moen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.