Svea kropp och själ

Svea kropp och själ

Hur kunde ett av världens mest industrialiserade och högst beskattade länder hamna här? 

På några decennier håller Sverige på att i rask takt nedmonterat skola och högre utbildning, människor dör i vårdköer, gängkriminella regerar, infrastruktur körs i botten, arbetslösheten går i vart fall inte mot Europas lägsta och på myndigheter, verk och länsstyrelser bedrivs vad som kan misstänkas vara ren aktivism. 

Välkomna till en podd om samtiden – vi tar sänkan på Moder Svea och blodtrycket på befolkningen. 

Magnus Nilsson, kommunpolitiker och halvpamp i Solna, gammal apparatchik från näringslivsrörelsen, diverse ledarsidor och totalt misslyckad akademiker. Lever ändå på att läsa, skriva, prata och i någon mån tänka. Bloggar om frihandel på Frihandelsbloggen.se. Har han något traditionellt identifierbart yrke är det förlagsredaktör. 

Maria Ekstrand, journalist, författare och kommunikationsstrateg. Henne hittar man endera med näsan över Financial Times Weekend eller på språng med sin lilla hund. Maria har ingen TV sedan 15 år då hon får blodstörtning av Public Service, men slänger sig med glädje över BBC när tillfälle ges.  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Antal avsnitt: 38

Senaste avsnittet:

En podcast av: Svea kropp och själ

Webb:

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Svea kropp och själ. Innehållet i podden är skapat av Svea kropp och själ och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Sparad till Mina favoriter!

Du hittar dina favoriter i menyn.