Har du någonsin funderat över vad som gjort en historisk målning, roman eller dikt till en klassiker? Ett sånt där verk som går genom historien, hittar nya läsare och betraktare och ständigt nya sätt att tala till oss? I den helt nya podden Verket diskuteras, upplevs och analyseras några av kulturhistoriens viktigaste mästerverk. Vad handlar alla dessa verk om och vad kan de egentligen säga oss idag? Programledarna Anna Jansson och Paulina Helgeson reder ut i samtal med forskare, konstnärer och författare.

I den här förintervjun berättar Anna Jansson och Paulina Helgeson om vad podden kommer att innehålla – och vad en klassiker egentligen är. I samtal med Magnus Bremmer.

Verket – en podd om klassiker, produceras av bildningsmagasinet Anekdot i samarbete med Nationalmuseum och Litteraturbanken. Fler poddar, filmer och essäer hittar du på anekdot.se.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Anekdot. Innehållet i podden är skapat av Anekdot och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.