I detta avsnitt av Humlepodden diskuterar vi konsten att matcha öl och mat. Vi utforskar skillnaden mellan smak och arom, och hur smakprofilerna hos beska, sötma, sälta, bitterhet och umami i maten kan påverka drycken, och vice versa. Samt hur kan man använda öl i maten? Den här veckan pratar Julia, Maja och Rebecca om:Topics discussed:1. SM 20232. “Inga problem med jämställdheten som sommelier”3. Vad tror ni är skillnaden på smak och arom?4. Syrlighet i mat och dryck5. Sötma i mat och dryck6. Sälta i mat och dryck7. Beska i mat och dryck8. Umami i mat och dryck9. Matcha öl med mat - Tips: den nya ölkulturen av Sanna Lindberg10. Ha öl i matLinks mentioned in this episode:* https://mrsfood.se/inga-problem-med-jamstalldhet-som-sommelier/* https://www.foodfriends.com/blog/jakten-pa-sveriges-basta-kvinnliga-sommelier-startar-nu/* https://en.wikipedia.org/wiki/Lily_Bollinger* https://www.systembolaget.se/dryck-till-mat/smakskolan/grundsmaker/* https://www.systembolaget.se/dryck-till-mat/smakskolan/aromer/* https://www.winetourism.com/golden-rules-for-food-and-wine-pairing/* Sanna Lindberg. 2023. Den nya ölkulturen. 1. uppl. Bonnier Fakta.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Humlegårdens Ekolager. Innehållet i podden är skapat av Humlegårdens Ekolager och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.