Eskatologipodden – om det kristna hoppet

Eskatologipodden – om det kristna hoppet

Dela

Eskatologi är kyrkans reflektion om det yttersta: döden, domen, himmel och helvete, liksom den yttersta tiden med Kristi återkomst och allt som är relaterat till den. Vågar vi närma oss dessa saker ut...

Visa mer

Eskatologi är kyrkans reflektion om det yttersta: döden, domen, himmel och helvete, liksom den yttersta tiden med Kristi återkomst och allt som är relaterat till den. Vågar vi närma oss dessa saker utan att hamna i rena spekulationer, eller skall vi lämna det därhän? Jag tror att vi gör klokt i att närma oss det, och göra det på god grund – så långt det är möjligt. Den kristna tron är präglad av hoppet, riktad framåt mot människans och hela skapelsens fullkomning i Gud. Målet hjälper oss att förstå vem vi är, här och nu. I podden intervjuar Bo Westergaard, präst i Svenska kyrkan, olika personer som har något att bidra med till denna reflektion. Prenumerera gärna på kanalen för att få notiser om när nya avsnitt ligger ute.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bo Westergaard, präst i Svenska kyrkan. Innehållet i podden är skapat av Bo Westergaard, präst i Svenska kyrkan och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.