Juridikens värld
Avsnitt

Digital transformation - om investeringar, förtroende och hur man bygger en hållbar juristfunktion på en alltmer digital spelplan

Dela

Det finns många frågetecken gällande ”digital transformation” av juristfunktionen hos företag i dag. Förändringen kräver investeringar, förtroende och inte minst ett framåtlutat mindset. En väl genomförd transformation kan medföra långsiktiga vinster genom automatisering, mer självgående team och effektivitetshöjande verktyg som dessutom möjliggör mätbarhet. När repetitiva arbetsuppgifter automatiseras kan det dessutom stärka kvaliteten och ge juristfunktionen mer tid och utrymme att fokusera på de mer komplexa frågorna för verksamheten och använda sina resurser på bästa sätt. 

I detta avsnitt av Juridikens värld pratar vi med Linn Alfredsson, Principal Corporate Councel på Microsoft, om en juristroll i förändring och vad som krävs för att bygga en hållbar juristfunktion på en alltmer digital spelplan.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Norstedts Juridik. Innehållet i podden är skapat av Norstedts Juridik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.