Ann är grundaren till Kostfonden och har skrivit flera böcker som t.ex. ”Ett sötare blod”, ”Det sötaste vi har” och ”Stora boken om barn och mat”. Ann är utbildad journalist och docent i bioteknik. Ann har under flera år jobbat med kostfonden och med kost studier som och har gjort otroligt viktiga genombrott inom kosten för människor med många olika förutsättningar och livsstilar.

Ann kom in på vetenskapen om kost framförallt under en tid efter att hon hade fött sitt första barn och gått upp i vikt. Hon kom i kontakt med GI-kost till en början och efter att hon sett tydliga resultat så blev hon intresserad av kosten och insåg hur viktig kosten faktiskt var i stort.

Efter den insikten bestämde hon sig att börja studera vilka grunder som dagens kostråd faktiskt bygger på, och hennes efterforskningar gav ett dystert resultat.

Utifrån sina efterforskningar så har Ann lagt ner sin själ i att sätta ihop ny forskning för bland annat diabetes. Hennes nu ganska djuplodande kunskap kring mat och dess effekter har utöver ny förståelse för hur vi egentligen behöver äta utifrån våra olika utgångspunkter även tagit henne in i en värld där något som ”mörk materia” i maten kanske egentligen är det som är mest närande av allt.

Hör om allt detta och lite till i samtalet mellan Ann Fernholm och FIMHs ordförande Leena Källqvist.

Tack för att just du lyssnar på ”Både och, istället för antingen eller – en podd om Integrativ medicin och hälsa. Följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om det här var givande för dig. Prenumerera gärna på vår podd!

♥ Facebook: https://www.facebook.com/integrativmedicin♥ Youtube: https://www.youtube.com/user/integrativMedicin

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Integrativ Medicin. Innehållet i podden är skapat av Integrativ Medicin och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.