Han har studerat kyrkans plats i människors liv och utveckling, är själv uppväxt inom den svenska frikyrkorörelsen och hans forskning är inriktad på religion och modernitet med en särskild uppmärksamhet på just frikyrkliga rörelser. Så här dagen efter påskveckan dyker vi i Livslångt in i kyrkans historia och dess roll i våra lärande samhällen - som faktiskt också utgör ursprunget till ett av de läromedel många fortfarande håller högt, nämligen boken. Möt Joel Halldorf, kyrkohistoriker och professor i kyrkohistoria, som bland annat utifrån sin senaste bok "Bokens folk: en civilisationshistoria från papyrus till pixlar" - delar med sig av sina tankar om det livslånga lärande som kyrkan som nav i samhället förr stod för. Vi utforskar också hur formatrevolutionen från tryckta böcker till digitala plattformar, har påverkat vårt sätt att ta till oss kunskap.

Avsnitt 162 är ett samtal som både fokuserar på det förflutna och framtiden, ett samtal om hur vi kan ta oss an komplexiteten i vår digitala nutid och vilken roll kyrkan och boken kan spela i ett lärande samhälle idag. Veckans gäst är Joel Halldorf, författare, professor och högskolelektor i kyrkohistoria vid Enskilda Högskolan i Stockholm, samt skribent på Expressen Kultur. Programledare är Katarina Pietrzak på RISE.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör RISE Research Institutes of Sweden. Innehållet i podden är skapat av RISE Research Institutes of Sweden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.