Handlar livslångt lärande om sex? Får du ett bättre liv av att lära dig mer om det? Svaret är otvetydigt ja. Livslångt bjuder idag på alla hjärtans dag på ett avsnitt viktigare och mer livspåverkande än du kanske har tänkt dig. Sexualitet, samtycke och relationer ska i den nya läroplanen integreras i alla ämnen och det finns anledningar till det, anledningar som handlar om att få vara en hel och frisk människa. Där det finns människor finns det sexualitet, men såväl normer som samhällsinstitutioner har försökt såväl avgränsa som begränsa ämnet. Så hur kan vi både bli och må bättre av att luckra upp de gränserna och hur lär man sexualitet för livet? Det börjar - i skolan.

Möt Inti Chavez Perez i avsnitt 103 av Livslångt! Inti är sexualupplysare, författare och föreläsare, samt en av personerna bakom att samtycke nu finns med i läroplanen. Katarina Pietrzak är programledare, Jonas Edlund reporter och Sandra Löv producent.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör RISE Research Institutes of Sweden. Innehållet i podden är skapat av RISE Research Institutes of Sweden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.