Vi är tillbaka i Frankrike! Siri glömmer citronen som vanligt och vitlöksdosen gör man lite som man vill med såklart. Kristoffer testar sitt gehör (sådär) mot Jean-Michel Jarres otroliga Oxygene, Pt. 4.

Dipp diplomatique, auberginekaviar, eller provensalsk dipp... Kalla det vad du vill, det här behöver du:

2 små el en stor aubergine 

4 msk olivolja

1 stor kruka persilja

2 vitlöksklyftor

Salt

Citron

Och så här gör du:

1.Sätt ugnen på högsta grill. 

2.Baka auberginen i ugnen och snurra den så den blir helt bränd runt om. 

3.Lägg i en skål och täck med plastfolie eller i en stor burk med lock. Låt vila i minst 10 min. 

4.Koka vitlöken någon minut, skiva den sedan. 

5.Skala auberginen och mixa den slät med persilja, vitlök och olivolja. 

6.Smaka av med citronsaft och salt!

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.