Det är glatt som fan, det bakas äntligen lite bröd! Det kan vara första gången i poddens historia som Siri faktiskt blir imponerad av Kristoffers färdigheter vid köksbänken. 

Proffsbubblor, frieri och piadina – nästan enklare än att koka pasta. 

Piadina för 4 pers:

7 dl mjöl

2 tsk bakpulver 

2 tsk grovsalt eller 1½ vanligt

½ dl olivolja

3 dl vatten

Topping:

2 st mozzarella

2 tomater

2 msk (eller tsk) pesto

1 knippe basilika

2 nävar ruccola

Salt och peppar

Och såhär gör du:

1. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen, rör sedan ned olja och sist vatten. Rör till en smidig deg men överarbeta inte. 

2. Skiva mozzarella och tomat tunt. 

3. Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt. 

4. Stek i en torr varm panna, vänd när den har fått fin färg. 

5. Bred på pesto på halva delen av gräddade sidan, lägg på mozzarella, tomat, ruccola, basilika, salt och peppar. 

6. Vänd över den ofyllda sidan över fyllningen. Servera varm!

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.