Kristoffer läser LÖST om halloweens ursprung på wikipedia och berättar en ganska rolig anekdot om att köpa en dyr mortel. Siri avslöjar hemligheter om zucchinin, till exempel att den nästan är en pumpa. Den otroliga pajen bränns men lyckligtvis går den att rädda.

Zucchini och fetaostpaj för 4 pers:

2 färdiga pajdeg

3 dl tinad vegofärs

2 små rödlök 

2 salladslökar

1 zucchini

2 vitlöksklyftor 

1 paket fetaost

2 msk rapsolja

Salt och peppar

2 ägg

2 dl mjölk

1/2 dl rostade pinjenötter 

2 dl creme fraiche

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 knippe rädisor

Och såhär går det till:

1.Sätt ugnen på 200 grader. 

2.Hacka rödlök och salladslök. 

3.Stek färsen i oljan tills gyllene. 

4. Riv zucchinin och stek med färsen.

5.Ha i löken och stek med färsen tills mjuk. Salta och peppra. 

6.Lägg ena pajskalet i en form och förgrädda i ugnen tills lätt gyllene. 

7.Smula ned fetaost och pinjenötter i färgblandningen. 

8.Fyll pajskalet med färsen. 

9.Vispa ihop ägg och mjölk, toppa pajen med stamningen. 

10.Sköt ut ett pumpaansikte med en kvin i det andra pajskalet, lägg det på pajen. 

11.Grädda i ugnen i ca 30 min. 

12.Riv ned vitlök i Creme fraichen och stoppa på olivolja. 

13.Bränn inte pajen som jag gjorde!!!

14. Servera pajen med creme fraiche och rädisor. 

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.