I veckans avsnitt av Tack för maten meckas det hummus. Siri tror att man lättast gör den magiska kikärtsröran med stavmixer, vi får se hur det går! Det enda man med säkerhet vet med hemmagjord hummus är att det blir VÄLDIGT gott!

För 4 pers (8 om det serveras som snacks):

2 burkar kikärtor 

1/2 dl tahini

Vatten

1/2 dl rapsolja

1 tsk spiskummin

2 vitlöksklyftor 

1 citron 

Till servering:

Hjärtsallad

Rädisor

Gurka

Morot

Endivesallad

Selleri

Sockerärtor el ärtor, bara de kommer i skida!

Pitabröd

Olivolja 

Sesamfrön

Och såhär gör du: 

1.  Skölj kikärterna noga. 

2.  Vispa ihop tahini och vatten till en slät och lätt rinnig konsistens

3.  Mixa kikärtor, tahini med spiskummin, riven vitlök, olja och salt

4.  Mixa mixa mixa länge så att hummusen blir helt slät. Du kanske behöver tillsätta en skvätt vatten. Smaka av med salt och citronsaft. 

5.  Skär upp och arrangera grönsakerna på ett (gärna) trevligt fat. 

6.  Lägg upp hummus i en låg skål, droppa på olivolja och sesamfrön. 

7.  Servera med grönsakerna. 

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.