I detta introduktionsavsnitt lär vi känna den nitiske ordningsvakten Bozze Bengtsson, den kriminelle indrivaren Joe och sportintresserade uteliggaren Burk-Jonte. Det är en helt vanlig tisdag i gallerian Nordstan i centrala Göteborg. Efter en tids sjukdom med många sjukhusliggande svenskar så brakar plötsligt helvetet lös och våra antihjältar dras in i en ohygglig ny vardag. Vanliga människor blir blodtörstiga och börjar att äta på varandra och de döda reser sig från bårhusen och sina gravar.

Gestaltarna Maria, Fredrik och Benjamin spelar det svenska rollspelet "Skjut dom i huvudet" under ledning av spelets skapare Tobias "Elof" Hadin. Spelet "Skjut dom i huvudet"  i ett Göteborg där zombieapokalypsen har brutit ut. Ett kaos råder i staden och en ständig jakt på mat och andra förnödenheter gäller för de få överlevare som lyckades undvika den hemska smitta som tagit död på nästan hela Sveriges befolkning. Vad smittan kommer ifrån vet ingen men teorierna är många.

Spelet skjut dom i huvudet ges ut av förlaget Vildhallon. Intromusiken i avsnittet är komponerat av gruppen Svarteskerm, annan musik i avsnittet står grupperna Voodoo Puppets, Crowander och Chafouin för. Illustrationen till avsnittet är gjord av William Liberto.

"Du kanske får ta och skaffa dig glasögon."

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gestalt - en rollspelspodd. Innehållet i podden är skapat av Gestalt - en rollspelspodd och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.