I detta specialavsnitt bjuder Christer och Agnes in kulturhistorikern Edward Blom, som delar med sig av sina egna jultraditioner och gamla recept som såkaka, smörhögar och änglaöl - och hur dessa symboliska maträtter drar till sig julens magi. Agnes och Edward pratar också om julmatens hållbarhet och hur länge en julskinka klarar sig i kylskåpet. Och så diskuterar de riskerna med att äta sill som varit öppnad sen midsommar, och om det kan vara farligt att lägga in egen sill.
Så kokar du gröt på enklast vis, och så kommer Edward med ett tips till dig som ofta bränner fast gröten. Det handlar också om botulism och hur man undviker att drabbas. Och så jämför Agnes och Edward sitt julpynt – Edward har fem flyttkartonger, medan Agnes pynt står framme året om. Men oavsett…blir det jul i båda hemmen.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.