Smyckespodden

Smyckespodden

Dela

Podden för dig som drömmer om att skapa din egen, personliga smyckessamling.

I Smyckespodden får du lära dig allt du behöver veta om smycken och ädelstenar på ett enkelt och kul sätt, o...

Visa mer

Podden för dig som drömmer om att skapa din egen, personliga smyckessamling.

I Smyckespodden får du lära dig allt du behöver veta om smycken och ädelstenar på ett enkelt och kul sätt, och så slår vi hål på myter som: är det okej att köpa smycken till sig själv? 

Podden är hostad av smyckesdesigner Cecilia Kores, som för åtta år sedan grundade äkta smyckesvarumärket Mumbaistockholm på ett hotellrum i Indien. Idag görs alla smycken från grunden utav återvunnet guld och naturliga ädelstenar i fem ateljéer i Sverige, och varumärket har vuxit till att bli ett av Sveriges största äkta smyckesvarumärken. Cecilia brinner för att utbilda kring äkta smycken och ädla stenar, och för att guida kvinnor och män till att skapa deras egna, personliga smyckesgarderober.

I podden delar Cecilia med sig av sina bästa tips och råd för att du ska kunna få de bästa förutsättningarna att bygga din alldeles egna smyckesgarderob!

På besök är ofta spännande gäster som är experter inom ädelstenar, guldsmide, smyckesdesign, smyckesvärdering, smyckesauktioner, gemmologi och personal jewelry shopping. Tillsammans tar de reda på svaret på frågor som:

  • Hur bygger man en snygg ringstack?
  • Hur väljer man vigselring som man ska ha hela livet? 
  • Hur väljer man ädelsten? 
  • Vad ska man titta efter när man köper smycken på auktion? 
  • Vad innebär egentligen diamantens ”fyra c”?
  • Vad ska man tänka på när man köper sin första ring? 

God lyssning!

Och kom ihåg: du är värd äkta smycken.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Cecilia Kores. Innehållet i podden är skapat av Cecilia Kores och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.