Sommaravsnitt - egenutgivning

 

Redigering för både Stina och Anneli pågår samtidigt som vi ägnat oss åt att vara helt lediga också.

I dagens avsnitt intervjuar Stina Anneli om hennes egenutgivning/indieutgivning, utifrån frågor från medlemmar i facebookgruppen!  

Utdrag ur tidsplanen/projektplanen Anneli hade vid utgivningen av Fritt fall 2020:

Januari: manus till redaktör, fixa EAN-kod och ISBN, bestäm pocketmärkning och ladda ner

Februari: slutredigering, boka fotografering

Mars: skicka manus på korrektur och få tillbaka det, manus på "blurbläsning", skriv klart baksidestext och skicka + ISBN och pocketmärkning till Graves, öppna för förbeställningar via webbutiken

April: ansök om konto hos Stjärndistribution, skriva pressrelease, fotografering, skicka tryckfilerna till Scandbook Falun, beställa roll-up så snart omslag och foto är klart, kontakta återförsäljare

Maj: böckerna från tryckeriet, skicka recensions- och tackexemplar + förbeställda böcker, kontakta media och bibliotek

 

Länk till platsen där du skaffar ISBN-nummer (gratis): https://www.kb.se/isbn-och-utgivning/isbn.html

Länk till Bokinfo: https://www.bokinfo.se/sverige/

Standardpocketmärkning/prisgruppsmärkning hos Pocketgrossisten som Anneli pratar om i avsnittet verkar tyvärr inte längre finnas tillgängligt på deras webbplats.

 

Boktips:

"Ge ut din bok" av Johanna Wiman.

"Läs mig! En kreativ PR-handbok" av Marthina Elmqvist (finns tyvärr inte i nätbokhandeln längre men kanske går att hitta på annat sätt)

 

Gå gärna med i/in i Facebookgruppen och ställ frågor, dela med dig av kunskap och erfarenheter eller tyck till om dagens tema. Kanske kan du hitta dina nya skrivvänner? Facebookgruppen hittar du här: https://www.facebook.com/groups/848229862689239/

 

I Podden Skrivvänner hör du feelgood-författaren Anneli Olsson som har gett ut "Fritt fall" och "Stormsteg" i serien om Alva Bergman och utkommer med del tre "Solkurvor" hösten 2022 samt "Tända stjärnor", del ett i en ny serie i juni 2022. Och du hör spänningsförfattaren Stina Flodén som debuterade i april 2022 med ”Nu dör vi”.

Stina och Anneli hittar du på Instagram: stina.floden och forfattaranneli samt på TikTok som poddenskrivvanner

www.stinafloden.com

www.forfattaranneli.se 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör poddenskrivvanner. Innehållet i podden är skapat av poddenskrivvanner och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.