Hildur Gunadóttir har prisats för sina soundtracks till filmer som Joker och tv-serier som Chernobyl.

Första gången cellisten och kompositören Hildur Gunadóttir medverkade i Elektroniskt i P2 var i januari 2013. En månad tidigare hade vi mött henne på en regnig London-gata utanför det konstgalleri där brittiska bolaget Touch firade 30-årsjubileum. Då pratade vi mest om hennes album Leyfðu Ljósinu, Mount A och Without Sinking som hon släppt på  Touch.

Sedan dess har det hänt en hel del. Hildur Gunadóttir har samarbetat med artister som Pan Sonic, Throbbing Gristle, Ben Frost, Jóhann Jóhannsson, Hauschka och The Knife - för att nämna några.

Under senare år har hon mest uppmärksammats för sina blygrått fantastiska soundtrack till tv-serien Chernobyl och långfilmen Joker. Hon har tagit emot några av film- och tv-världens tyngsta priser för dem.

Elektroniskt i P2 mötte Hildur Gunadóttir på nytt - den här gången i hennes studio i Berlin inför ett konsertframträdande med materialet från Chernobyl under CTM-festivalen i januari 2020.

Och fieldrecordingsmästaren och forne Cabaret Voltaire-medlemmen Chris Watson följde också med - och berättade om hur han och Hildur Gunadóttir samarbetat på Chernobyl.

Detta är en poddversion av programmet - där musiken är förkortad (av upphovsrättsliga skäl).

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.