En verklig pionjär inom den elektroniska musiken tar emot i sitt loft i Tribeca, New York.

Laurie Spiegel ger inte så många intervjuer - och det krävdes månader, ja till och med år, av övertalning innan Elektroniskt i P2:s Mats Almegård fick en inbjudan till Laurie Spiegels studio och loft i Tribeca i New York. Men väl där var den kvinnliga elektronmusikpionjären på gott humör, trots att hon blev försenad till sin dagliga mata-fåglarna-promenad.

Laurie Spiegels album The Expanding Universe och Unseen Worlds är milstolpar inom den elektroniska musiken. Hennes mjukvaruinstrument Music Mouse blev kultförklarat redan i mitten av åttiotalet och hennes datorgenererade musikaliska version av Johannes Keplers Harmonices mundi, Världens harmoni, färdas fortfarande rakt ut i rymden med rymdraketerna Voyager 1 och Voyager 2.

Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2 lördagen 9 november 2019. Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.