Folkets hörnas Agnes Stenqvist och Emilia Palmén samtalar i månadens avsnitt med författaren Rebecka Linander.

Vi pratar om Rebeckas debutbok Drakväktarna - hotet från de Nattsvarta (2023) och hur den kom till genom en elev som inte ville gå till sin lektion efter rasten. Rebecka berättar om sin skrivprocess, om svårigheterna med att inte använda sig av synopsis men även friheten i att upptäcka världen tillsammans med sina karaktärer. Vi pratar om fantasygenrens utveckling och funktioner, om svårigheterna med att skriva lättlästa böcker och hur man som lärare faktiskt kan få lyxen att använda sina elever som en privat fokusgrupp. Vidare berättar Rebecka om hur det är att vara utgiven på ett hybridförlag - hur funkar det och vad finns det för positiva och negativa sidor av hybridkontrakt jämte traditionella kontrakt?

Hur skriver man en bok som blandar både framtidsdystopisk och klassisk fantasy, vad innebär det att ha en “feg” hjälte och är det lyxigaste som finns att vara lärare och få obegränsad skrivtid på alla lov? Det och mycket mer i månadens Folkets hörna.

Klippning: Klara Fridh Pietsch

Musik: Ben Persson

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Emilia Palmén, Agnes Stenqvist. Innehållet i podden är skapat av Emilia Palmén, Agnes Stenqvist och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.